Jump - hyppää - liikettä niveliin

Kokeile pysyä perässä liikkeilläsi ... ja voit samalla kuunnella musiikkia, kun tutustut alla olevaan pamflettiin.

Nuorten liikuntaharrastukset - Se liikkuu sittenkin… (8.2.2021)

Aikoinaan Galileo Galilei lausahti ”Eppur si muove” vältyttyään Inkvisition ankaralta tuomiolta. Onneksi Kuopion nuoret osaavat ja haluavat liikkua – se on erittäin hieno asia. Kuopion kaupunki on myös kohentanut viimeisten vuosien aikana merkittävästi kuopiolaisten ja etenkin nuorten liikkumismahdollisuuksia. Viimeisin toteutettu fasiliteetti on Kuntolaakso, se tarjoaa upeat puitteet sekä nuorille, että kaikenikäisille ja tasoisille liikkujille. Alle 20-vuotiaat nuoret kuopiolaiset voivat hankkia hyvinvointirannekkeen vuodeksi 70 € hintaan – sillä pääsee moneen paikkaan.

Linkki hyvinvointirannekkeen kuvaukseen:

Hyvinvointirannekkeella pääsee käyttämään mm. Kuntolaakson ja Lippumäen uimahalleja sekä niiden kuntosaleja. Lisäksi rannekkeella pääsee Kuopio-hallin kuntosalille ja juoksurata-alueelle sekä Kino Kuvakukon näytöksiin teatterin ikärajojen mukaisesti.

Kuntolaakso tammikuun lopussa 2021, Juho Oikarinen

Mitä vielä voisi tehdä toisin?

Monien eri urheilulajien harrastajat käyttävät kaupungin tilapalveluja, jotta voisivat harrastaa lajiaan säännöllisesti kaupungin omistamissa paikoissa, koulujen liikuntasaleilla, urheilukentillä ja -paikoilla. Seurat siis maksavat tilavuokria varaamistaan kaupungin paikoista.

Tilavuokrat urheiluseurojen toiminnassa nostavat eri seuroissa olevien nuorten harrastusmaksuja. Kuopio voisi jakaa enemmän tukea seuroille, jotta tilavuokrat eivät konkretisoituisi harrastusten kuukausimaksuissa. Monessa naapurikunnassa vastaavia tilavuokria ei ole. Tässä olisi selkeä kehittämisen paikka Kuopiossa. Monessa naapurikunnassa urheiluiseuroja ei siis rasita tilavuokramaksut. Yksi vaihtoehtoinen ratkaisu voisi olla, että oman koulun rehtori myöntäisi omille opiskelijoilleen luvan käyttää koulun jotakin tilaa harrastustoimintaansa.

Nuorten liikuntaharrastusten tukeminen mahdollistaisi yhä useamman nuoren osallistumisen urheiluharrastukseen ja harrastaminen ei olisi kalliimpaa kuin naapurikunnissa. Neljän lapsen vanhempana ja opettajana tiedän, että moni nuori tai hänen perheensä joutuvat toisinaan pohtimaan harrastusmahdollisuuksia myös taloudellisista näkökulmista.

Enää 69 vuorokautta kuntavaaleihin (18.4),

Mukavaa helmikuun alkua. Todella harmi, että juuri tällä hetkellä Kuntolaakso on kiinni isolta yleisöltä koronatilanteen takia.

yhteistyöterveisin Juho Oikarinen, FT, matematiikan lehtori, kasvatustieteilijä